Τα κόμματα κάνουν την δουλειά τους, οι Έλληνες τι κάνουν;



του Βασίλη Ζώη
Τις θέσεις της Συγκυβέρνησης για το Σκοπιανό τις ξέραμε, τις μάθαμε και φυσικά αποτυπώνονται στην αισχρή Συμφωνία των Πρεσπών που σαφώς και δημιουργεί διπλωματικό προηγούμενο και οικοδόμημα.
Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που δημοσκοπικά καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά και απέχει σημαντικά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ επίσης τις ξέρουμε, όσο και αν προσπάθησε να τις κρύψει ή καλύτερα να τις μπερδέψει.
Για σύνθετη ονομασία "erga omnes" μιλά λοιπόν η ΝΔ, δηλαδή δεν έχει πρόβλημα να ονομάζεται το κρατίδιο στα βόρεια σύνορά μας "Βόρεια Μακεδονία". Και φυσικά προκύπτει το προφανές ερώτημα. Οι πολίτες του πως θα ονομάζονται κ. Μητσοτάκη;
Μου έκανε εντύπωση ένα άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην "Καθημερινή" στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων
«….Ο κ. Μητσοτάκης παίζει για την ώρα ένα ρόλο που δεν του πάει, και που ίσως ποτέ δεν είχε σκεφθεί ότι θα έπαιζε…. Αν ο κ. Μητσοτάκης είχε στηρίξει τη συμφωνία με τα Σκόπια, είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι η Ν.Δ. θα κατέρρεε δημοσκοπικά και στα δεξιά της θα δημιουργείτο ένα υπερπατριωτικό και άκρως αντιευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο πιθανότατα θα σάρωνε στις επόμενες εκλογές. Σε συνθήκες απλής αναλογικής, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα κατακερματισμένο σκηνικό και την Άκρα Δεξιά σε ρυθμιστικό ρόλο.»
Με λίγα λόγια ο Μητσοτάκης κάνει τώρα τον «σκληρό» για το Σκοπιανό καθαρά για τις ψήφους και για να πάρει την εξουσία. Θα μου πείτε κομματάρχης είναι, καλά κάνει αυτή είναι η δουλειά του. Οι Έλληνες όμως τι ακριβώς κάνουν;

Και το αναφέρω αυτό διότι αν αθροίσετε τα ποσοστά των κομμάτων (μαζι και το ΚΙΝΑΛ) που συμφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στα Σκόπια θα δείτε πως προσεγγίζουν το 70%. Παρά το ότι άλλες μετρήσεις δείχνουν ότι τουλάχιστον το 70% των Ελλήνων δεν συμφωνεί με την παραχώρηση του ονόματος!
Σουρεαλισμός; Αδιαφορία; Κενό ενημέρωσης; Δεν ξέρω πάντως η εικόνα είναι αυτή. Καλά είναι και τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις και το κράξιμο και οι μούντζες για όσους προδίδουν την χώρα αλλά στις Δημοκρατίες σαν την εκλογική αποδοκιμασία ΔΕΝ έχει!
Αντί λοιπόν να δούμε φαινόμενα μαζικής φυγής από τη ΝΔ, να δούμε ΝΟΔΕ να αποχωρούν και προβεβλημένα στελέχη να «την κάνουν» λόγω ακριβώς της εξίσου αντεθνικής θέσης της για το Σκοπιανό αυτοί αρκούνται να κράζουν τους Συριζαίους και μέσα τους να τρίβουν τα χέρια τους (συσπείρωση το λένε) που θα τους φέρουν πιθανώς νωρίτερα στην «εξουσία».
Ακόμη και ο «πολύς» Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος δέχθηκε να είναι μέλος της ΝΔ και δεν τους πέταξε την παραίτησή του στα μούτρα τους για την θέση του κόμματος στο Σκοπιανό και τελικά τον έδιωξε ο Μητσοτάκης για άσχετο λόγο. Βλέπετε όλοι υπολογίζουν ακόμη την δύναμη των κομμάτων και την επιρροή τους σε κάθε είδους κάλπη.
Κράζουν λοιπόν τα υπόλοιπα κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο για την συμφωνία αλλά κατά βάθος τους ευγνωμονούν διότι βγάζουν αυτοί "τα κάστανα από την φωτιά", ενώ φυσικά θα χρεωθούν το ανάλογο πολιτικό κόστος οι μεν και εκλογικά οφέλη οι δε.

Αυτοί βέβαια κάνουν την δουλειά τους όπως έγραψα και πιο πάνω. Οι Έλληνες όμως; Αντί να στρέψουν την πλάτη και να αποδοκιμάσουν τα κόμματα που στις θέσεις τους για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα έχουν την παραχώρηση των Εθνικών Δικαίων και της Ιστορίας μας φέρονται διατεθειμένοι να ψηφίσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ακριβώς αυτά!

Εκτός φυσικά και αν στις προτεραιότητες του εκλογικού σώματος η Μακεδονία μας είναι πιο πίσω και από γαλαρία σε λεωφορείο. 




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

Carthago delenda est ή αλλιώς το δράμα μας σε μία ταμπέλα

12 Συριζαίοι Βουλευτές μας λένε πως θα μιλήσουμε