Η Μακεδονία δεν θα τους ρίξει, θα τους εξαϋλώσει


του Βασίλη Ζώη

Καλοκαίρι είναι, μουντιάλ έχουμε που θα πάει θα φωνάξουν και θα κράξουν μία, δύο, τρεις άντε δέκα φορές «κάποιοι» και το θέμα θα λήξει θεωρεί το Μαξίμου. Στο κάτω κάτω το «χρυσό παιδί» των δανειστών και των συμμάχων πέρασε Μνημόνια και μεσοπρόθεσμα με το τσουβάλι, με το χαμόγελο, τον σανό και τη γραβάτα και θα κωλώσει στη Μακεδονία; Άλλωστε οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν υιοθετήσει σκληρή ατζέντα παραχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας από καιρό.

Υπάρχει μία οπτική για τα Μνημόνια η οποία, για να τα παρουσιάσει ως μονόδρομο, χρησιμοποιεί την λογική «μαζί τα φάγαμε», «σας διορίζαμε για να μας ψηφίζετε», «φταίμε όλοι», «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας με δανεικά» κτλ, κτλ. Χωρίς να θέλω σε αυτό το κείμενο να πάρω θέση για την οπτική αυτή και ξεκαθαρίζοντας πως θεωρώ τα Μνημόνια εξίσου προδοτικά με την αισχρή συμφωνία των Πρεσπών, εν τούτοις είναι αλήθεια πως μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος πείστηκε ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση και όχι άδικα.

Ποιος εγκέφαλος όμως της κυβερνώσας Αριστεράς θα μπορέσει να πείσει τον Έλληνα ότι ευθύνεται κάπου για το ότι ο Κοτζιάς και οι υπόλοιποι σύντροφοι παραχωρούν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν όνομα, γλώσσα και αναγνωρίζουν «Μακεδονική» εθνότητα για τους Σλάβους των Σκοπίων; Πως θα τους πιάσει στο «μπίρι μπίρι» βρε αδερφέ να τους πει ότι φταίμε επειδή π.χ «μαζί τα φάγαμε»; Αντίστοιχο επιχείρημα δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει. Απλά πράγματα.

Τι να τους πει δηλαδή ο σύντροφος. Ότι η Αριστερά στην Ελλάδα ήδη από το 1946 φώναζε και μάλιστα σήκωσε και το όπλο για «ανεξάρτητη Μακεδονία»; Έκανε τέτοια πράγματα η Αγία Αριστερά; Τι σκαλίζετε τώρα, όσοι τα λένε αυτά είναι φασίστες και δεν επιθυμούν την σταθερότητα και την ευημερία στα Βαλκάνια λέει το κυβερνητικό αφήγημα, αφού άλλωστε είναι γνωστό πως οι σύντροφοι όσες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες δεν μπορούν να οργανώσουν ή να ελέγξουν είτε τις διαλύουν με μπάχαλα είτε τις συκοφαντούν, είτε και τα δύο μαζί.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω παρά ελάχιστες ελπίδες ότι μελλοντικό κυβερνητικό μοντέλο θα μπορέσει να ανατρέψει την προδοσία Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά, διαβλέπω όμως ένα καλό από αυτή την τραγωδία. Η Αριστερά θα χάσει οριστικά το "φωτοστέφανο" που η ίδια αλλά και η φοβική Δεξιά της φόρεσε, ενώ ο αριβίστας και πολιτικά φαιδρός Καμμένος όσες συμφωνίες και να κάνει με τον αγαπημένο του Αλέξη είναι επίσης πολιτικά ξοφλημένος. Άλλωστε και οι ξένοι γνωρίζουν καλά πως τα «καύσιμα» των μέχρι τώρα αγαπημένων τους τελειώνουν. Ως τελευταία εφεδρεία τους έχει μείνει μια ανελέητη επικοινωνιακή αντεπίθεση που θα στήσουν και πιθανώς παροχωλογία της κακιάς ώρας.
Αργά ή λίγο πιο γρήγορα πέφτουν καθώς αποδείχτηκαν μοιραίοι για τον τόπο. Τσίπρας και Καμμένος τόλμησαν να ασελγήσουν στα Ιερά και Όσια της Μακεδονίας μας και θα ηττηθούν. Είναι αναγκαίο όμως όχι απλά να ηττηθούν αλλά πολιτικά να συντριβούν.

Άλλωστε είναι γνωστή η συμπαντική νομοτέλεια: Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις._





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

Carthago delenda est ή αλλιώς το δράμα μας σε μία ταμπέλα

12 Συριζαίοι Βουλευτές μας λένε πως θα μιλήσουμε