12 Συριζαίοι Βουλευτές μας λένε πως θα μιλήσουμε


του Βασίλη Ζώη

Αφού με τις κοινοβουλευτικές τους παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες έλυσαν σειρά θεμάτων που είναι σημαντικότατα για τον Λαό και το Έθνος οι βουλευτές της πλειοψηφίας συνεχίζουν ακατάπαυστα το έργο τους στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ζητούν την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου και με το γνωστό δασκαλίστικο τόνο των νεομαρξιστών αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως «πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα». Έχει και συνέχεια όμως διότι όπως τονίζουν η χρήση του όρου «..προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου».

Προσέξτε θράσος. Λαμβάνουν 7000 ευρώ κάθε μήνα, απολαμβάνουν σειρά προνομίων και ασυλιών και θα μας λένε επιτακτικά τι έχει ή τι δεν έχει θέση στον δημόσιο λόγο! Αυτοί οι απίθανοι τύποι που ψήφισαν και εφάρμοσαν νέα Μνημόνια, που έκαναν την λέξη «κωλοτούμπα» ατάκα για να γελάει όλη η Ευρώπη, που προχώρησαν σε χιλιάδες κατασχέσεις μικροοφειλετών, που ρήμαξαν ότι είχε απομείνει στον ιδιωτικό τομέα, που πρόδωσαν όπως πάντα ονειρεύονταν την Μακεδονία θίχτηκαν για τον όρο «λαθρομετανάστευση». Ε βέβαια, διότι μπορεί να έγιναν οι καλύτεροι υπηρέτες και καρπαζοεισπράκτορες της διεθνούς τοκογλυφίας αλλά όλα κι’ όλα, είναι Αριστεροί! Πως θα δείξουμε στα συντρόφια ότι είμαστε ανθρωπιστές; Ας κάνουμε λοιπόν ερωτήσεις γύρω από αγαπημένα θέματα της αριστερής αφασίας και ας απειλούμε με λογοκρισία όποιον δεν συμμορφώνεται με τα γούστα μας.

Επειδή όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο Αρχηγός τους είναι πολύ μορφωμένα άτομα επικαλούνται και τη νομική διάσταση του θέματος αναφέροντας πως «οι όροι ‘λαθρομετανάστευση’ και ‘λαθρομετανάστης’ δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης», και καλούν τον αριβίστα κυβερνητικό συνέταιρο να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να προβεί στην απάλειψη του «απαράδεκτου» όρου «λαθρομετανάστευση» από τα δημόσια έγγραφα και κείμενα. Να επισημάνω απλώς στα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ ότι για παράδειγμα ο νόμος 2292/1995 που ορίζει τις αρμοδιότητες του ΚΥΣΕΑ στο 3ο άρθρο στην 11η παράγραφο αναφέρει πως «..Αποφασίζει για την πολιτική και τα μέτρα αντιμετώπισης λαθρομεταναστών και οικονομικών προσφύγων» και φυσικά οι όροι υπάρχουν και σε  αναρίθμητα δικόγραφα κτλ, όπως κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί.

Απ΄την άλλη βέβαια μπορεί να είναι και ευκαιρία να πικάρουν τον «μπούλη» Υπουργό με τις αμέτρητες στολές, αλλά σου λέει ποτέ δεν ξέρεις, αν μασήσει κιόλας ο σκληρός Στρατάρχης έχουμε και με την βούλα ένα ακόμη επιχείρημα για να επιβάλλουμε την ατζέντα μας. Με το έτσι θέλω να τους ονομάσουμε όλους πρόσφυγες, στην χειρότερη δε περίπτωση μετανάστες, αλλά όποιος τολμήσει στο δημόσιο λόγο να τους αποκαλέσει λαθρομετανάστες αυτόματα να θεωρείται μισαλόδοξος, ανθρωποφάγος, χουντικός και πάει λέγοντας, ενώ άμα λάχει έχουμε και τον "αντιρατσιστικό" (εμπνεύσεως ΝΔ για να μην ξεχνιόμαστε) τον πλακώνουμε και στις μηνύσεις.

Μιλούσα με έναν καλό φίλο από την Πολωνία και του έλεγα για την ερώτηση των Συριζαίων και αφού γέλασε μου είπε ότι «αυτά συμβαίνουν σε εσάς (στην Ελλάδα) γιατί δεν είχατε βιώσει πραγματικά παρά μόνο ξώφαλτσα τον κομμουνισμό και τους συνοδοιπόρους του. Ίσως τώρα που γεύεστε την γλύκα δεν τους επιλέξετε ξανά». Μακάρι να μην έχει άδικο.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

Carthago delenda est ή αλλιώς το δράμα μας σε μία ταμπέλα