Όχι στην "Ψινάκειο" καφρίλα του τίποτα


του Βασίλη Ζώη

Παίρνει γρήγορα "στροφές", είναι ετοιμόλογος, κοσμοπολίτης και πιθανότατα χορτάτος- κατά μία οπτική- από τη ζωή. Ο Ηλίας Ψινάκης φρόντισε να μην χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς όπου σταθεί και όπου βρεθεί διαφημίζει το πόσο σούπερ ακομπλεξάριστος- αν και ζάμπλουτος- είναι, ενώ με τρόπο προσθέτει χρόνια στην ηλικία του για να αυτοσαρκάζεται με έξυπνες ή καλύτερα αστείες ατάκες.
Δεν σας κρύβω δε πως και εγώ έχω γελάσει με κάποιες από αυτές όπως πιθανότατα και εσείς. Θεωρώ όμως πως οι συνεχείς βωμολοχίες μόνο και μόνο για την πρόκληση, όπως πρόσφατα σε κάποια μουσικά βραβεία, έχουν κουράσει ή καλύτερα προσβάλει την αισθητική ενός ήδη ταλαιπωρημένου από παντός είδους «σκουπίδια» κοινού.

«Ενθουσιώδης, αθυρόστομος, ευρηματικός και αξιολάτρευτος ήταν για ακόμα μια φορά ο Ηλίας Ψινάκης, στα φετινά βραβεία MAD VMA». Είναι ένα μικρό δείγμα από το πώς υποδέχτηκαν ΜΜΕ την εμφάνιση του Δημάρχου Μαραθώνα και τις βρισιές του. Α ναι ξέχασα να το αναφέρω, ο Ηλίας Ψινάκης είναι Δήμαρχος Μαραθώνα και μάλιστα κάποιοι λένε επιτυχημένος, κάποιοι άλλοι όχι και τόσο. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εικόνα για την επάρκεια του ως Δήμαρχος και για να είμαι περισσότερο ειλικρινής δεν έχω εμπιστοσύνη στο τι ψηφίζει ο κόσμος. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, έχει ψηφίσει χειρότερους του Ψινάκη. Ακόμη όμως και επιτυχημένος να είναι του δίνει αυτό το δικαίωμα να υβρίζει συνεχώς και να προσβάλει ανθρώπους με χυδαία σεξιστικά υπονοούμενα;

Δεν θα συμφωνήσω με την αποθεωτική υποδοχή που του επιφυλάσσει σχεδόν πάντα μεγάλη μερίδα των Μέσων και φυσικά των «πάνελ» της showbiz του τίποτα. Η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει μεγάλες, πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και το γενικότερο επίπεδο αισθητικής να κακοποιείται από τον κάθε Ψινάκη. Ας μην το ανεχόμαστε. Να μην τον βλέπουμε σαν ένα κακομαθημένο παιδάκι που κάνει ότι του καπνίσει αλλά δεν του μιλάμε γιατί φοβόμαστε ότι θα κάνει ακόμη χειρότερα. Και δεν αναφέρομαι στη showbiz, γιατί αν ήταν μόνο εκεί δεν θα έγραφα αυτές τις γραμμές. Είναι δυστυχώς σε πολλές εκφάνσεις τόσο του δημόσιου βίου αλλά και της στενής καθημερινότητας του καθενός μας.

Να μη μας γίνει συνήθεια η κακοποίηση της γλώσσας και των τρόπων, ο οχετός ύβρεων και "έξυπνων" βωμολοχιών και αυτά να ντύνονται όμορφα με μια αφηρημένη δήθεν «εκκεντρικότητα». Να έχουμε απαιτήσεις από τα δημόσια πρόσωπα στο δημόσιο βίο τους. Ο ιδιωτικός τους δεν μας αφορά αλλά ο δημόσιος μας αφορά και πρέπει να έχουμε ψηλά τον πήχη. Το ότι παλαιότερα διάφοροι έκαναν διάφορα δεν δίνει συγχωροχάρτι σε κανένα Ψινάκη να ξευτελίζει άτομα και καταστάσεις επειδή έχει πολλά χρήματα, κοσμικό βιογραφικό και διάσημους φίλους. Αντίθετα, άνθρωποι με δημόσιο λόγο και παρουσία έχουν υποχρέωση να δίνουν το παράδειγμα της ευπρέπειας σε όλα τα επίπεδα. Ας αποδοκιμάσουμε όχι μόνο αυτούς που προδίδουν μέσα από πολιτικές την Πατρίδα και τον Ελληνισμό αλλά και όσους έχουν αναγάγει σε δεύτερη φύση τον τσαμπουκά και την χυδαιότητα με την δικαιολογία του «ακαταλόγιστου».


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

Carthago delenda est ή αλλιώς το δράμα μας σε μία ταμπέλα

12 Συριζαίοι Βουλευτές μας λένε πως θα μιλήσουμε