Το νέο κόμμα, τα Μνημόνια που "αλλάζουν" και τα μεγάλα λόγια για Πατρίδα

του Βασίλη Ζώη

Την δημιουργία ενός νέου "δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου "Πατριωτικού Μετώπου" ανακοίνωσαν σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος. Παραθέτω ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση.

"Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση  του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.

Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

Απευθυνόμαστε σε όσους αποστρέφονται τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Απευθυνόμαστε σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον Εθνικό Ύμνο και το ¨Μακεδονία ξακουστή
".

Ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος ψήφισε Μνημονιάρες μαζί με τους νεομαρξιστές και τον αριβίστα συνεπίθετο πρώην Αρχηγό του ομολογώ ότι είναι έξυπνος. Κατάλαβε από νωρίς την σημασία της αναγνωρισιμότητας και φρόντισε μέσω διαφόρων διαρροών ή δηλώσεων του –που ενίοτε άγγιζαν τα όρια του αστείου- να τον (προσ)καλούν τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα κτλ.,  μην σας πως ότι είχε πιάσει στασίδι. Αντιλήφθηκε ότι η στάση των ΑΝ.ΕΛ στο Σκοπιανό του τύπου «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν κατάλαβα» θα είναι η εκλογική ταφόπλακα του κόμματος και φρόντισε, με αρκετή δόση θεατρινισμού, να κάνει αυτό που πιθανότατα να του υπαγόρευε η συνείδησή του αλλά και το ένστικτο της πολιτικής του επιβίωσης. Θεμιτό θα μου πείτε, άλλωστε που το κακό κάποιος να θέλει να επανεκλεγεί βουλευτής; Η Νέα Δημοκρατία για σειρά λόγων δεν μπορούσε (για την ώρα) να τον εντάξει στους κόλπους της και έτσι μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο προχώρησε στην δημιουργία νέου δεξιού φορέα.

Άλλωστε η συγκυρία είναι ίσως η καταλληλότερη. Εκατομμύρια Ελλήνων δεν θέλουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και το αφήγημα για «τάξη, ηθική, Πατρίδα και Ορθοδοξία» του καθαρά δεξιού κόμματος θα κληθεί να αξιολογηθεί από το σχετικό “ακροατήριο”. Τώρα πως θα πείσει ο κ. Κάμμενος ότι είναι «τάξις, ηθική, Πατρίδα και Ορθοδοξία» και συγκυβερνούσε για τριάμισι χρόνια με τους Συριζαίους (στα οποία υιοθετήθηκε σκληρή αντεθνική ατζέντα)  αυτό είναι δικό του θέμα.

Όσο για τον Τάκη Μπαλτάκο, γνωστό και επιτυχημένο νομικό, εκείνος δε μπορώ να πω έχει σταθερή σχέση συνοδοιπορίας με οπαδούς των Μνημονίων.  Σαμαράς, Καρατζαφέρης και τώρα Δημήτρης Καμμένος.

Ακούω να λέγεται –το άκουσα σε πάνελ και από τον Δ. Καμμένο- "πως τα Μνημόνια και την Οικονομία μπορούμε να τα διορθώσουμε αλλά με την Μακεδονία δεν μπορούμε να παίζουμε". Έχω ξαναγράψει πως προσωπικά θεωρώ τα Μνημόνια πράξεις αντίστοιχης προδοσίας με την αισχρή συμφωνία για το Σκοπιανό. Και στο κάτω κάτω δεν βλέπω να "διορθώνονται" τα Μνημόνια. Τα Μνημόνια που παρέδωσαν Εθνική Κυριαρχία και υπονόμευσαν τον σκληρό πυρήνα της Ανεξαρτησίας του Έθνους και της αξιοπρέπειας του Λαού. Αντίθετα βλέπω αυστηρή επιτροπεία για δεκαετίες, συμβάσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα και ένα πολιτικό-κοινοβουλευτικό προσωπικό να εξακολουθεί να απολαμβάνει απίστευτες απολαβές-για μια χρεοκοπημένη χώρα- και προνόμια.

Άλλωστε δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως τα Μνημόνια δημιουργούν ακριβώς αυτές τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα συνεχώς να χάνει Ισχύ με αποτέλεσμα να καθίσταται ευάλωτη σε τωρινούς και μελλοντικούς βρώμικους σχεδιασμούς γειτόνων και "συμμάχων".

Θα "περπατήσει" το νέο κόμμα; Με το εκλογικό σώμα που ψήφιζε κόμματα που έχουν ως θέση την σύνθετη ονομασία αλλά κλαίει μετά για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας όλα είναι πιθανά. Να τα λέμε και αυτά….


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

Carthago delenda est ή αλλιώς το δράμα μας σε μία ταμπέλα

12 Συριζαίοι Βουλευτές μας λένε πως θα μιλήσουμε