Δεν κρατιούνται: Πανηγυρίζει η Αριστερή κουλτούρα για το αίσχος των Πρεσπών


του Βασίλη Ζώη

Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον”.

Αυτά μας είπαν, μεταξύ άλλων, 300 και πλέον «προσωπικότητες» σε ανακοίνωσή τους σχετικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι από την σούπερ Συμφωνία των Πρεσπών . Καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι κτλ. Άνθρωποι προοδευτικοί και δημοκράτες (λένε).

Βέβαια αυτοί οι 300 δεν θα εκδώσουν καμία ανακοίνωση για την περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων από την αγαπημένη τους Αριστερά. Ούτε φυσικά για τους χιλιάδες νέους που φεύγουν μετανάστες. Ούτε για τις νέες Μνημονιάρες που υπέγραψε και εφαρμόζει ο σύντροφος Αλέξης παρέα με τον αριβίστα Καμμένο και που δένουν χειροπόδαρα την χώρα για δεκαετίες. Άλλωστε το διεθνιστικό τους καθήκον το έκαναν οι άνθρωποι, μπορούν να συνεχίσουν ήσυχοι την προσφορά τους στον τομέα του ο καθένας και η καθεμία.

Εντάξει τώρα πέρα από την πλάκα ποιος πέφτει από τα σύννεφα από την ανακοίνωση και τα ονόματα; Άλλωστε μια ζωή από την τέχνη τους, την επιστήμη τους ή τον τομέα τους στρατευμένοι ήσαν στην «αγιότητα» της Αριστεράς. Άνθρωποι τους οποίους άφησε η Μεταπολίτευση και ο κουφός «Εθνάρχης» να κυριαρχήσουν στον καλλιτεχνικό χώρο, να καταστρέψουν την Ελληνική γλώσσα και να ντύσουν τον άξεστο κομμουνισμό με τον μανδύα της προοδευτικότητας. Στην ανακοίνωση τους λοιπόν, όπου και φυσικά κάνουν «πλάτες» στο Μαξίμου αναφέρουν επίσης.
"Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.
Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια• σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον
"

Να σεβαστούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και την αξιοπρέπεια της γειτονικής χώρας μας καλούν οι αριστεροί διανοούμενοι. Για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και για το αν ερωτήθηκε ο Ελληνικός Λαός καρφί δεν τους καίγεται, αλλά είπαμε είναι δημοκράτες και προοδευτικοί, μας το ξεκαθάρισαν.

Δε νομίζω πως χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Θα ήθελα μόνο να τους ευχαριστήσω διότι με αντίστοιχες ανακοινώσεις αποκαλύπτουν και σε όσους τέλος πάντων είχαν «κοιμήσει» με το μειλίχιο υφάκι τους την σκληρά ανθελληνική ατζέντα των νεοκομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους.



Δείτε ΕΔΩ την λίστα με τα ονόματα των "σοφών" της Αριστεράς που πανηγυρίζουν για το αίσχος των Πρεσπών



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

Carthago delenda est ή αλλιώς το δράμα μας σε μία ταμπέλα

12 Συριζαίοι Βουλευτές μας λένε πως θα μιλήσουμε