Ο "πολύς" Νίκος Κοτζιάς και η κότα


του Βασίλη Ζώη

Είναι γνωστό πως ο άνθρωπος ο οποίος με τη ψήφο του Ελληνικού Λαού είναι Πρωθυπουργός δεν φημίζεται για την μόρφωσή του. Δηλαδή και γνωστό να μην ήταν σε κάποιους τώρα πλέον το έμαθε όλη η Ελλάδα και όχι μόνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαθέτει βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, πόσο μάλλον αυτές που θα του επιτρέψουν να σχηματίσει αυτόφωτη και ρεαλιστική στρατηγική σε θέματα όπως η Οικονομία και η Εξωτερική πολιτική. Προτίμησε λοιπόν να στηριχθεί σε προσωπικότητες όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Κοτζιάς. Ο μεν πρώτος κέρδισε τον αδαή Τσίπρα με τον κοσμοπολιτισμό και τις εντυπωσιακές θεωρίες του περί Οικονομικών, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς με το γενικότερο υπόβαθρο του το οποίο ο ίδιος φρόντισε να υπερδιαφημίζει.
Και για να μην κατηγορώ τον Κοτζιά εδώ κοτζάμ σκληρός δεξιός ο Φαήλος Κρανιδιώτης υποκλίθηκε στον "πατριωτισμό" του Κοτζιά όταν ανέλαβε Υπουργός Εξωτερικών, παρά το κομμουνιστικό του παρελθόν. Οι σχέσεις με τον Βαρουφάκη κόπηκαν νωρίς, με τον άνθρωπο όμως που ούτε ο ΓΑΠ δεν είχε εμπιστευθεί για ΥΠ.ΕΞ συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

 Και φτάσαμε στο όνειδος της «Συμφωνίας των Πρεσπών».  Ένα "αριστούργημα" κατά τον ίδιο τον Κοτζιά ο οποίος επαίρεται για την πατρότητα της λύσης με την οποία αναγνωρίζεται Μακεδονική εθνότητα, γλώσσα και κρατική οντότητα στους Σκοπιανούς.
Ο «πολύς» Νίκος Κοτζιάς με ύφος καρδιναλίων και με την αλαζονεία της αυθεντίας έσπευσε να κάνει καλαμπουράκια με τα μεγάλα συλλαλητήρια και τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις ανά την Ελλάδα, ενώ απέδειξε ότι διακατέχεται από κακότητα όταν δικαιολόγησε το ξύλο που έφαγαν από τα Αριστερά ΜΑΤ όσοι Ελληνόψυχοι αντέδρασαν.
Μάλιστα μας απείλησε πως αφού έλυσε το Σκοπιανό σειρά έχουν και οι διαφορές με την Αλβανία. Το αποτέλεσμα; Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για «διευθέτηση συνόρων» με την Αλβανία…

Ο Νίκος Κοτζιάς λοιπόν πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων  με αφορμή και την απέλαση Ρώσων διπλωματών πως  «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική» .

Δεν κάνει την "κότα" λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση γιατί απέλασε Ρώσους διπλωμάτες! Μπορεί να υπέγραψε την αισχρή Συμφωνία των Πρεσπών και να άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε προχωρώντας σε μια μειοδοσία που κανείς δεν είχε τολμήσει να υλοποιήσει –και ας είχαν φλερτάρει είναι η αλήθεια- μπορεί να άνοιξε την όρεξη σε κάθε γείτονα αλλά κότα δεν είναι!

Αλήθεια ο γενναίος κ. Κοτζιάς που δεν είναι κότα τι είδους διπλωματικά μέτρα πήρε κατά της Τουρκίας η οποία κρατά δύο Έλληνες στρατιωτικούς πέντε μήνες τώρα για ένα επεισόδιο ρουτίνας;
Απέλασε Ρώσους διπλωμάτες γιατί; Μήπως για να κάνει τον καλό στο Ζάεφ; Άλλωστε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που είπε ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ασκεί καθημερινά πιέσεις για τη «Μακεδονία» σα να πρόκειται για τη δική του χώρα;

Ο Νίκος Κοτζιάς όσα καουμπόικα καπέλα και να φορέσει, όσες υπερφίαλες δηλώσεις και να κάνει έχει περάσει στην συνείδηση του Λαού ως ο εφιάλτης που ενορχήστρωσε το αίσχος των Πρεσπών το οποίο με τις πλάτες των άλλων δύο (Τσίπρα-Καμμένου) σερβιρίστηκε στους Έλληνες χωρίς ποτέ να ερωτηθούν. Και απ' ότι φαίνεται το μενού έχει και συνέχεια....



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

Κύριοι Εισαγγελείς, σας αρκεί αυτός ο χάρτης

Carthago delenda est ή αλλιώς το δράμα μας σε μία ταμπέλα